ua en ru

Петер Бос призначений головним тренером дортмундської "Боруссії"

Петер Бос призначений головним тренером дортмундської "Боруссії" Фото: Петер Бос

Контракт з голландським фахівцем розрахований до 2019 року

Голландець Петер Бос, який раніше очолював нідерландський "Аякс", призначений новим головним тренером дортмундської "Боруссії". Про це у Twitter повідомляє прес-служба німецького клубу.

53-річний Бос підписав з дортмундською клубом контракт терміном на два роки. Сума угоди не повідомляється. За інформацією ЗМІ, "Боруссія" заплатила 3 млн євро в якості компенсації за відхід Боса, чиє угоду з "Аяксом" була розрахована до літа 2019 року. Зарплата голландця в німецькому клубі складе 4 млн на рік євро.

В кінці травня "Боруссія" розірвала контракт з німецьким тренером Томасом Тухелем, у якого виникли суттєві розбіжності з керівництвом команди.

Бос очолив "Аякс" влітку 2016 року. У минулому сезоні "Аякс" зайняв друге місце в чемпіонаті Нідерландів, поступившись одне очко переможцю турніру "Фейєнорду". Також Бос довів команду до фіналу Ліги Європи, де "Аякс" з рахунком 0:2 поступився англійському "Манчестер Юнайтед".

У своїй кар'єрі Бос тренував ізраїльський клуб "Маккабі" з Тель - Авіва, а також такі голландські команди "Хераклес", "Фейєнорд", "Вітесс".

Напонмним, раніше повідомлялося, що керівництво дортмундської "Боруссії" досягло домовленості про співпрацю з головним тренером "Ніцци" Люсьєном Фавром.