ua en ru

У Кремлі заявили про відсутність передумов для зустрічі лідерів "нормандської четвірки"

У Кремлі заявили про відсутність передумов для зустрічі лідерів "нормандської четвірки" Фото: Дмитро Пєсков

За словами Пєскова, ситуація в плані реалізації мінських домовленостей є "плачевною"

Прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив про відсутність передумов для зустрічі лідерів "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Російська Федерація). Про це повідомляє "РИА Новости".

"Принаймні, нам не відомо про якісь перспективи, які могли б допомогти забезпечити якесь просування вперед", - заявив Пєсков, відповідаючи на питання, чи немає необхідності в проведенні зустрічі лідерів "нормандської четвірки" зараз.

Зазначимо, раніше ряд ЗМІ повідомляв, що представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кучма заявив про необхідність проведення зустрічі лідерів "нормандської четвірки".

"Ситуація поки що, на жаль, не багата якимись позитивними зрушеннями...Поки ситуація в плані реалізації мінських домовленостей досить плачевна. І сама обстановка, власне, в Україні достатньо, скажімо так, нестабільна, і вона неабияк деградувала", - сказав Пєсков, коментуючи відповідну пропозицію Кучми.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що попередня зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" проходила в Мюнхені 18 лютого 2017 року.