ua en ru

Пєсков спростував інформацію про загибель мирних жителів при ударах РФ в Сирії

Пєсков спростував інформацію про загибель мирних жителів при ударах РФ в Сирії Фото: Дмитро Пєсков

Саманта Пауер з посиланням на агентство Reuters і сірйіскіх правозахисників заявила, що російська операція в Сирії "йде на користь" ІГ

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков спростував інформацію про загибель мирних жителів при авіаударах російських повітряно-космічних сил в Сирії. Про це він заявив в ефірі програми Hard Talk на телеканалі BBC.

"Ми бачили багато повідомлень, але, на жаль, без найменших доказів і без найменшої згадки сирійських джерел.", - заявив Пєсков.

Крім того, раніше на засіданні Радбезу ООН постпред США Саманта Пауер з посиланням на агентство Reuters і сірйіскіх правозахисників заявила, що російська операція в Сирії " йде на користь " "Ісламській державі", так як удари авіації Росії руйнують житлові будинки та об'єкти інфраструктури.

За словами Пауер, жертвами російських авіаударів стали щонайменше 100 мирних жителів, і ще 85 тис. сирійців довелося покинути свої будинки.

Нагадаємо, 9 жовтня прес-секретар Путіна заявив, що санкції Європейського союзу відносно Російської Федерації у зв'язку з операцією в Сирії не обговорюються.