ua en ru

Перший заступник голови НБУ Кротюк написав заяву про звільнення з посади

Перший заступник голови Національного банку (НБУ) Володимир Кротюк написав заяву про звільнення. Про це, посилаючись на свої джерела в НБУ, повідомляє інформаційний проект FinMaidan.

"Він змушений був звільнитися, так як до нього було багато питань по виданому рефінансуванню",- зазначило джерело.

"У п'ятницю Валерія Гонтарєва підписала заяву про звільнення в зв'язку з відходом на пенсію і він влаштував "відхідну" - попрощався зі співробітниками і подякував за спільну роботу",- повідомив FinMaidan інший чиновник Нацбанку.

Зараз місце першого заступника голови НБУ вакантне. "На цю посаду розглядаються кілька кандидатур,- повідомило джерело. - Серед них Олександр Писарук, що очолює ІНГ Банк Євразія, а з 1997 по 2000 роки працював в ІНГ Банк Україна".

Нагадаємо, Володимир Кротюк з 1994 року очолював юридичне управління НБУ, потім юридичний департамент. У березні 2000 року був призначений членом правління НБУ, а у вересні - заступник голови Нацбанку. В кінці 2008 року Володимир Кротюк став тимчасовим адміністратором Промінвестбанку, який з-за рейдерською атакою був поставлений на межу банкрутства. Після продажу Прминвестбанка російському Внєшекономбанку пан Кротюк повернувся в НБУ. У грудні 2010 року Нацбанк замість Володимира Стельмаха очолив Сергій Арбузов, але в рамках кадрового оновлення складу правління Володимир Кротюк залишив посаду лише в лютому 2012 року. Степан Кубів 21 березня 2014 року повторно повернув його правління.