ua en ru

Перший заступник голови Держгеонадр втік від шахтарів "Сухої Балки" через чорний хід, - ЗМІ

Перший заступник голови Держгеонадр втік від шахтарів "Сухої Балки" через чорний хід, - ЗМІ Фото: Микола Фощій (Українські новини)

ЗМІ опублікували відповідне відео

Перший заступник голови Державної служби геології та надр України Микола Фощій, який пообіцяв шахтарям ПАТ "Євраз Суха Балка" зустріч о 13.00, втік від мітингувальників через запасний службовий вхід. Про це повідомили учасники мітингу, пишуть "Українські новини".

Мітингувальники і журналісти помітили Миколи Фощія,який виходить через "чорний" службовий вхід Держгеонадр.

За даними видання, чиновник поспішав до свого припаркованого автомобіля. Його оточили представники ініціативної групи шахтарів та журналісти. На питання, чому він не тримає свого слова та не призначає зустріч з представниками мітингувальників, Фощій сказав, що зараз направляється на термінову нараду.

"Через дві години повернуся і прийму вас. Готуйте своїх представників", - сказав Фощій.

Ситуацію прокоментував директор з правових питань ПАТ "ЄВРАЗ Суха Балка" Дмитро Присяжнюк.

"Нам не зрозуміло, чому Микола Фощій продовжує користуватися не центральним, а "чорним" входом в будівлю Держгеонадр, якщо він дійсно має намір зустрітися з шахтарями і пояснити ситуацію? Створюється таке враження, що він просто бігає від людей, не бажаючи насправді йти на діалог. Принаймні, він вже неодноразово давав обіцянки, які не виконував. Подивимося, як стримає своє слово на цей раз", - сказав Присяжнюк.

Представник "Сухої Балки" також заявив, що настрій у мітингувальників хороший, люди не мають наміру припиняти акцію протесту до повного вирішення конфлікту в правовій площині.

"Ми повернемося в Кривий Ріг лише отримавши на руки продовжені ліцензії на видобуток руди", - заявив Присяжнюк.