ua en ru

Перший внутрішній рейс скандально відомої дочірньої авіакомпанії AtlasJet може відбутися вже у вересні

ТОВ "АтласДжет Україна", дочірня компанія турецької AtlasJet Havacılık A.Ş може розпочати перші внутрішні рейси вже у вересні-жовтні 2014 року. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Відзначається, що авіакомпанія почне здійснювати польоти з використанням двох літаків.

"Атласджет Україна" вибрала для базування термінал "В" Міжнародного аеропорту "Бориспіль", що раніше належав збанкрутілій компанії "Аеросвіт".

Згідно з наказом Мінінфраструктури, в липні 2014 року "Атласджет Україна" отримала право використання 15 повітряних ліній. Зокрема, компанія може здійснювати міжнародні регулярні рейси з Києва, Львова, Одеси, Харкова, Вінниці, Херсона до Стамбулу, із Одеси та Вінниці в Тель-Авів, з Києва в Тбілісі. Новий перевізник має намір пов'язати великі українські міста зі Стамбулом, а крім цього претендує на обслуговування ряду українських рейсів і деяких міжнародних напрямків.

Раніше, в квітні 2014 року компанія отримала ліцензію на міжнародні перевезення пасажирів і вантажів повітряним транспортом.
Засновниками ТОВ "Атласджет Україна" є турецька Atlasjet Havacılık A.Ş. (49%), ТОВ "АІС Груп Україна" (41%), фізособи Володимир Кузьмий (2,5%), Марія Рожкова (5%) і генеральний директор компанії Сергій Підгородецька (2,5%). Засновником ТОВ "АІС Груп Україна" (код ЄДРПОУ 38996345) є громадянин Туреччини Маммадзада Ельхан Зият Огли. Таким чином, турецькі партнери контролюють близько 90% дочірньої авіакомпанії.

Однак, раніше повідомлялося, що вихід AtlasJet на ринок Киргизстану спровокував втрату киргизької авіакомпанією Kyrgyzstan Air більшості всіх міжнародних рейсів. У 2013 році під загрозою монополізації ринку у ситуацію втрутився уряд Киргизії, змусивши AtlasJet переглянути умови співпраці.

AtlasJet також звинувачують у невиконанні зобов'язань по відношенню до турагентів в Казахстані. Так, авіакомпанія була замішана у скандалі навколо збанкрутілого туристичного оператора Казахстану "Гульнар Тур". В результаті чого постраждали туристи, що зіткнулися з проблемами через скасування авіакомпанією чартерних рейсів в Туреччину. У Національній палаті підприємців Казахстану в свою чергу закликали відкликати дозвіл, виданий Atlas Jet на здійснення регулярних перевезень.

Також, у листопаді 2007 року при заході на посадку під Спартою (Греція) розбився літак MD-83 авіакомпанії AtlasJet. В авіакатастрофі загинули всі 50 пасажирів і 7 членів екіпажу.