ua en ru

Перший віце-прем'єр Вірменії приступив до виконання обов'язків глави уряду

Перший віце-прем'єр Вірменії приступив до виконання обов'язків глави уряду Фото: Карен Карапетян (facebook.com-Karen.Karapetyan)

Прем'єр Вірменії сьогодні подав у відставку

Перший віце-прем'єр-міністр Вірменії Карен Карапетян приступив до виконання обов'язків глави уряду. Про це повідомляє прес-служба прем'єр-міністра Вірменії.

Як повідомляється, сьогодні, 23 квітня 2018 року, відбулося позачергове засідання уряду Вірменії, яке провів перший віце-прем'єр країни Карен Карапетян. Зокрема, в ході засідання була констатована неможливість виконання прем'єр-міністром своїх повноважень.

"Згідно з додатком №5 рішення №412-Л прем'єр-міністра Республіки Вірменія від 21 квітня 2018 року "Про затвердження порядку заміщення прем'єр-міністра у випадках відсутності і неможливості виконання прем'єр-міністром повноважень", в разі неможливості виконання прем'єр-міністром повноважень, прем'єр-міністра заміщає перший віце-прем'єр", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян подав у відставку.

Відзначимо, через висунення кандидатури екс-президента Вірменії Саргсяна на посаду глави уряду країни в Єревані 13 квітня поточного року почалися акції протестів. Протести в Єревані очолив один з представників опозиції Нікол Пашинян. В ході протестних акцій їх учасники блокували входи в держустанови, перекривали центральні вулиці столиці. Щодня поліція Єревана заявляла про десятки затриманих. Зокрема, в один із днів був затриманий і син лідера протестів - Пашиняна. Крім того, в ході протестів Пашинян заявляв про початок "оксамитової революції" в Вірменії.

Незважаючи на протести, 17 квітня парламент Вірменії підтримав, а президент країни затвердив, кандидатуру Саргсяна на пост прем'єра країни.

Сьогодні, в ході 11-го дня протестів у Вірменії до учасників приєдналися військові. Разом з тим, в Міноборони країни такі дії військовослужбовців розкритикували і пообіцяли покарати військових, якы беруть участь в акції протесту.