ua en ru

Перший "Містраль" вийшов на ходові випробування з російським екіпажем

Перший вертольотоносець класу "Містраль" під назвою "Владивосток", побудований за замовленням Росії, вийшов у суботу в море на ходові випробування з російським екіпажем.

Перший вертольотоносець класу "Містраль" під назвою "Владивосток", побудований на замовлення Росії, вийшов у суботу в море на ходові випробування з російським екіпажем. Про це повідомляють французькі ЗМІ з посиланням на керівництво порту Сен-Назер, передає радіо "Свобода".

Як повідомляється, на борту корабля перебувають російські моряки, які навчаються управління та обслуговування вертольотоносця. Відзначається, що він повернеться в Сен-Назер 22 вересня. Потім додаткові випробування будуть проведені з 23 вересня по 2 жовтня.

Ходові випробування вертольотоносця переносилися через технічні несправності. Французькі джерела заперечують, що це було пов'язано з подіями на Україні. Передача "Владивосток" Росії була намічена на осінь.

Нагадаємо, Президент Франції Франсуа Олланд призупинив передачу РФ першого вертольотоносця типу "Містраль". Причиною було названо конфлікт в Україні, в причетності до якого звинувачують Росію. Також представник НАТО заявляв про плани перекупити "Містралі", щоб вони не перейшли у володіння Росії.