ua en ru

Перехід на страхову медицину не означає відмову від безкоштовної медицини, - Квіташвілі

Перехід на страхову медицину не означає відмову від безкоштовної медицини, - Квіташвілі Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі

Перехід на страхову медицину не означає відмови від безкоштовного надання медичних послуг.

Про це сьогодні повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі за результатами засідання Національної ради реформ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перехід на страхову медицину не означає відмову від безкоштовної медицини. Страховка - це одне з джерел фінансування і не більше того. Тобто, завжди грошей немає у країни, де тільки страховка працює або де тільки працює державна програма і державні гроші. Переходити з однієї системи на іншу - це і не планується і неможливо", - заявив Квіташвілі.

При цьому він також зазначив, що система страхової медицини в Україні повноцінно запрацює тільки після реформування системи в цілому.

"Для того, щоб нам переходити на страхові схеми, які будуть працювати в країні - нам треба спочатку реформувати мережу, яка сьогодні взагалі неадекватна, жодна страхова компанія не зможе працювати в такій ситуації, коли мережа настільки застаріла, інфраструктура величезна і великі витрати", - зазначив міністр.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко доручив главі Моз відкрити реєстри референтних цін на ліки.