ua en ru

Перший етап адміністративної реформи повинен завершитися до Нового року, - С.Льовочкін

Перший етап адміністративної реформи в Україні повинен завершитися до Нового року прийняттям Верховною Радою низки законопроектів, розроблених в Адміністрації Президента за участю уряду. Про це сьогодні повідомив голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Адміністративна реформа Президента умовно розподіляється на п'ять блоків: економічний, судовий, реформу кримінальної юстиції, впровадження антикорупційного законодавства, а також реформи політичної системи", - сказав С.Льовочкін.
За його словами, найближчими днями на офіційному сайті Президента будуть опубліковані профільні законопроекти, які одразу ж будуть внесені до ВР. "Ми сподіваємося, що парламент прийме їх цього року. Відповідна робота з депутатами ведеться", - зазначив голова Адміністрації.
Зокрема, йдеться про законопроекти: про державну службу, про центральні органи виконавчої влади, про природні монополії, про регулювальників, а також пакет антикорупційних законопроектів.
С.Льовочкін також підкреслив, що другий етап адмінреформи, пов'язаний із скороченням чиновників на місцях, усуненням дублюючих структур, може завершитися через 6-9 місяців. А бюджетна реформа почнеться зв'язно з передачею владних повноважень на місця.