ua en ru

Перший боєздатний батальйон легкої піхоти НГУ планують сформувати до кінця травня

Перший боєздатний батальйон легкої піхоти НГУ планують сформувати до кінця травня Фото: Нацгвардія до літа матиме боєздатний піхотний батальйон

Підрозділ швидкого реагування Нацгвардії створюється спеціально під загрози сьогодення

Перший боєздатний професійний батальйон легкої піхоти бригади швидкого реагування Національної гвардії України (НГУ) має бути сформований до кінця травня. Про це повідомив командувач НГУ Юрій Аллеров в ефірі "5 каналу".

"До кінця травня ми повинні сформувати боєздатний батальйон. Бригада повинна мати: підрозділи піхотного спрямування, це будуть три такі батальйони, будуть бойові підрозділи вогневої підтримки, будуть підрозділи забезпечення, навіть є підрозділ, який забезпечує розвідку за допомогою літальних апаратів. Це комплексний підхід. До кінця 2016 року ми повинні дійти, якщо темпи не знизяться, до 50% цієї бригади", - розповів командувач Нацгвардії.

Також він повідомив, що загалом бригада налічуватиме 2,5 тис. осіб і залежно від завдань буде розширюватися.

Зі слів Аллерова, підрозділ швидкого реагування НГУ створюється спеціально під загрози, які є сьогодні для нашої держави.

"Це участь в антитерористичній операції разом зі Збройними силами на передовій під час виконання завдань зі звільнення міст і селищ на Сході України. В подальшому, я сподіваюсь, що це, буде й Крим", - зазначив командувач.

Нагадаємо, у Харкові 23 березня 2016 року під час відвідання міста президентом України Петром Порошенком запустили ядерну установку "Джерело нейтронів", розроблену українськими фахівцями.