ua en ru

Перший Ан-132 виробництва України і Саудівської Аравії створять до кінця 2016 р

Перший Ан-132 виробництва України і Саудівської Аравії створять до кінця 2016 р Фото: держпідприємство "Антонов"

Це буде модернізований варіант Ан-32

Україна спільно з Саудівською Аравією створить перший удосконаленний транспортний літак Ан-132 до кінця 2016 року. Про це на міжнародному авіасалоні Paris Air Show 2015 повідомив генеральний конструктор державного підприємства "Антонов" Дмитро Ківа, передає ТАСС.

"Цей літак ми плануємо побудувати до кінця 2016 року. У нас існує програма, і це передбачено контрактом. Будувати літак будемо на київському заводі і на заводах Саудівської Аравії, а також на інших підприємствах України, в тому числі, харківському заводі", - заявив Ківа.

У той же час у виданні Аviationweek відзначили, що остаточна конфігурація нового літака поки ще не затверджена.

"Це буде модернізований варіант Ан-32 із покращеною системою дальності та удосконаленими злітними характеристиками. Нова модель була розроблена спільними зусиллями Антонова, Taqnia Aeronautics і King Abdulaziz City. Остаточна конфігурація нового літака поки ще остаточно не затверджена", - зазначає видання.

Нагадаємо, в березні Україна і ОАЕ підписали угоду про співпрацю у сфері авіабудування. Ан-132 замінить літаки Ан-26 і Ан-32. На його базі передбачається створення медичного та пожежного літаків.