ua en ru

Першим віце-прем'єром стане Віталій Ярема, - Яценюк

У новому Кабінеті міністрів першим віце-прем'єр-міністром, який буде відповідати за силовий блок, стане нардеп від фракції "Батьківщина", екс-начальник ГУ МВС в Києві Віталій Ярема.

У новому Кабінеті міністрів першим віце-прем'єр-міністром, який буде відповідати за силовий блок, стане нардеп від фракції "Батьківщина", екс-начальник ГУ МВС в Києві Віталій Ярема (на фото). Про це в кулуарах Верховної Ради журналістам заявив лідер фракції "Батьківщина", кандидат на посаду прем'єра Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми провели розмову з Віталієм Яремою. Фактично Віталій Ярема стає другою людиною в Кабінеті міністрів України, йому запропоновано стати першим віце-прем'єр міністром України, який буде відповідальний за весь силовий блок. Тому що економічні питання - на прем'єрі, питання безпеки - на другій людині уряду, першому віце-прем'єрі. Рішення узгоджено, сподіваюся, воно буде проголосовано парламентом", - заявив Яценюк.

Він додав, що Міністерство соборів і доходів буде розформовано.

"Що стосується таких органів, як Податкова та Митниця, то ми прийняли рішення - жодної людини з системи. У нас є пропозиція так званих західних менеджерів, це представники іноземних аудиторських компаній, які мають добру освіту, знання, працюють з інвесторами. Нікого, жодного керівника Митниці або Податковій з тих, хто працював в системі, допущено не буде", - сказав Яценюк.