ua en ru

Перша доба нового року на Донбасі не пройшла без обстрілів, - штаб АТО

Перша доба нового року на Донбасі не пройшла без обстрілів, - штаб АТО Фото: ЗСУ (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Жоден український військовослужбовець не постраждав

У першу добу нового року на Донбасі російсько-окупаційні угруповання продовжили здійснювати обстріл позицій Збройних Сил України, зокрема, з озброєння, забороненого мінськими домовленостями. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

"Загалом, за минулу добу, російсько-терористичні війська 5 разів порушили режим тиші. В результаті ворожих обстрілів жоден український солдат не загинув і не був поранений", - йдеться в повідомленні.

Так, на Луганському напрямку бойовики вели вогонь з 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів біля Луганського.

Тим часом на Донецькому напрямку нейсильніше ворожа вогнева активність спостерігалася на Приазов'ї.

"Біля Павлополя противник застосував 120-ти і 82-мм міномети і піхотне озброєння. А з гранатометів різних видів і стрілецької зброї загарбники обстрілювали наші опорні пункти неподалік Водяного. В районі Верхньоторецька окупанти випустили в бік укріплень українських захисників більше десяти мін калібру 82-мм і вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї", - додали в штабі АТО.

#АТОподії #АТОречник #Donbas #spokesperson #statement Зведення Прес-центру штабу АТО за 1 січня 2018 року Перша доба але...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 1 січня 2018 р.

Нагадаємо, Українська сторона СЦКК інформує, що, незважаючи на домовленості за встановленим на час різдвяних і новорічних свят режиму припинення вогню, підтримувані Росією бойовики на Донбасі продовжують здійснювати провокаційні обстріли, в тому числі зі зброї, яка повинна бути відведена від лінії зіткнення, згідно з мінськими домовленостями.