ua en ru

В Києві відкрито НСК "Олімпійський"

Президент України Віктор Янукович та прем'єр-міністр України Микола Азаров взяли участь в урочистому відкритті Національного спортивного комплексу (НСК) "Олімпійський". Про це повідомляють прес-служби Кабінету міністрів та Президента.

У церемонії відкриття також взяли участь Голова Верховної Ради Володимир Литвин, перший та другий Президенти України Леонід Кравчук та Леонід Кучма, представники київського влади, народні депутати.

Зі словами Президента "НСК Олімпійський відкрито", головний стадіон України був офіційно відкритий.

"Сьогодні свято всієї України, адже спортивний стадіон - це подарунок усім громадянам, у першу чергу дітям і молоді, серед яких зростатимуть майбутні чемпіони", - сказав Глава держави, вітаючи всіх українських вболівальників футболу з відкриттям одного з найбільших та найсучасніших стадіонів Європи.

Глава держави висловив переконання, що реалізація цього масштабного проекту відіграє позитивну роль для іміджу України у світі. "Успішна реконструкція стадіону без сумніву стала показовим проектом для іміджу України... Готовність однієї з найважливіших арен чемпіонату з футболу Євро-2012 переконала світову громадськість, що з Україною можна мати справу", - сказав він.

Глава держави висловив переконання, що Київ, а разом з ним і вся Україна на найвищому рівні зустрінуть гостей з багатьох країн Європи, які приїдуть у 2012 р. на матчі першості Європи з футболу.

Під час церемонії відкриття не обійшлося без курйозів. Спочатку від піротехнічних засобів загорілась ділянка даху, а потім на поле вибігли учасниці руху Femen.

Реконструкція НСК "Олімпійський" розпочалася в серпні 2008 р. 11 листопада перший матч на оновленому "Олімпійському" зіграють збірні України та Німеччини. У 2012 р. на цій спортивній арені відбудеться фінальний матч Євро-2012.