ua en ru

Перші безпілотники для місії ОБСЄ доставлять в Україну через 2 дні

Перші два безпілотника для спеціальної мониториноговой місії ОБСЄ доставлять в Україну через два дні.

Перші два безпілотника для спеціальної мониториноговой місії ОБСЄ доставлять в Україну через два дні. Про це сьогодні на брифінгу заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній момент ті контракти, які були складені ОБСЄ на використання безпілотників, вони вже реалізуються, і перші літаки повинні прибути в Україну через два дні. Це два безпілотники і станція. Ще два безпілотники повинні прибути в Україну до середини жовтня. Ці чотири безпілотники - це саме ті безпілотники, які були законтрактовані ОБСЄ для потреб спеціальної моніторингової місії", - заявив Прокопчук.

За його словами, є пропозиції і готовність з боку Німеччини і Франції про надання додаткових безпілотників для використання в цілях спеціальної місії ОБСЄ. Він зазначив, що є також можливості використання іншої технічної апаратури для спостереження за режимом припинення вогню, як, наприклад, відеокамери і супутниковий зв'язок.

Нагадаємо, 29 вересня Президент України Петро Порошенко висловив стурбованість тим фактом, що ОБСЄ досі не надала безпілотні літальні апарати для верифікації двостороннього режиму припинення вогню на Донбасі.