ua en ru

Порошенко: ОБСЄ не надала безпілотники для моніторингу ситуації на Донбасі

Президент України Петро Порошенко висловив стурбованість тим фактом, що ОБСЄ досі не надала безпілотні літальні апарати для верифікації двостороннього режиму припинення вогню на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко висловив стурбованість тим фактом, що ОБСЄ досі не надала безпілотні літальні апарати для верифікації двостороннього режиму припинення вогню на Донбасі. Про це глава держави згадав у своєму телефонній розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє прес-служба Президента.

Повідомляється, що співрозмовники обговорили стан виконання ОБСЄ функції моніторингу та верифікації двостороннього режиму припинення вогню.

"У цьому контексті Президент Порошенко висловив занепокоєння з приводу того, що ОБСЄ досі не надала безпілотні літальні апарати, що визначено попередніми домовленостями", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Порошенко зазначив, що українська сторона послідовно дотримується домовленостей про режим припинення вогню, і підкреслив, що він очікує виконання російською стороною її зобов'язань у рамках мінського протоколу.

Нагадаємо, глава ОБСЄ Дідьє Буркхальтер пообіцяв доставити безпілотники в Україну для моніторингу ситуації на Донбасі.