ua en ru

Першу частину українського гумвантажу доставили на окуповану територію Донбасу, - Порошенко

Першу частину українського гумвантажу доставили на окуповану територію Донбасу, - Порошенко

Першу частину українського гуманітарного вантажу сьогодні вдалося доставити жителям окупованих територій Донбасу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України Петра Порошенка.

"Гуманітарна місія під українськими прапорами вже поширює допомогу нашим громадянам на тимчасово окупованих територіях Донбасу", - заявив Порошенко.

Перша така допомога - 7 т вантажу - адресно дійшла у спеціальні установи Красного Луча та ще 2 т - в Алчевськ Луганської області. Гуманітарний вантаж доставили в Петровський обласний навчально-реабілітаційний центр для дітей з особливими потребами, а також в Територіальний центр р. Червоний Промінь, який обслуговує інвалідів та учасників війни, хворих, самотніх і літніх людей, і Краснолуцький обласний протитуберкульозний диспансер. В Алчевську допомогу отримують обласний протитуберкульозний диспансер і два Будинки сімейного типу.

Нагадаємо, 25 грудня українська влада доправила до Краматорськ та Сєвєродонецьк гуманітарний вантаж з 26 фур, вагою 326 тонн, що містив у собі крупи, цукор, консерви, солодощі, фрукти і овочі, товари першої необхідності і навіть новорічні ялинки.

Сьогодні 6 фур вагою 60 тон вирушили з Краматорська в селище Ольховатку, Камишеваху, Булавинку, міста Вуглегірськ та Дебальцеве, де допомога роздали місцевим жителям. До кінця дня в Краматорську завантажать ще 10 тонн гуманітарного вантажу для розповсюдження.

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль поінформував, що перша колона доїхала до Червоного Променя на тимчасово окупованій території без інцидентів, продукти передають тим, хто їх найбільше потребує. Друга колона до Алчевська ще в дорозі.

Відзначимо, Україна мінської зустрічі не домоглася про гарантії безпеки доставки гумпомоги на території ДНР і ЛНР.