ua en ru

Попередня версія причин аварії на шахті "Суходольська-Східна" буде озвучена першого серпня, - Бойко

Голова урядової комісії, міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко в спілкуванні з журналістами заявив, що розслідування причин аварії на шахті "Суходольська-Східна" буде проведено в максимально стислі терміни. За його словами, вже в понеділок, першого серпня 2011 року, на засіданні комісії будуть озвучені попередні висновки і первинна версія події, повідомляє прес-служба Луганської облдержадміністрації.
"Однак до закінчення всіх робіт шахта в діючий режим вводитися не буде", - зазначив він. За його словами, на даний момент там працюють тільки служби, які підтримують життєзабезпечення підприємства.
Нагадаємо, що, за даними МНС України, станом на 6:00 31 липня поточного року пошуково-рятувальні роботи завершені. Загинуло 26 гірників, 2 постраждало.
До пошуково-рятувальних робіт залучалося 20 відділень Державної воєнізованої гірничорятувальної служби Мінвуглепрому. Причина вибуху встановлюється.
На місці трагедії працює урядова комісія на чолі з міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойком та міністром надзвичайних ситуацій України Віктором Балогою. Також до складу комісії увійшли голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк та голова Луганської облради Валерій Голенко.