ua en ru

До місцевих бюджетів у I кварталі 2017 надійшло майже 42 млрд гривень, - Зубко

До місцевих бюджетів у I кварталі 2017 надійшло майже 42 млрд гривень, - Зубко Фото: Геннадій Зубко

Надходження до бюджетів склало на 40% більше, ніж за аналогічний період 2016 року

Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що за перший квартал 2017 року в місцеві бюджети надійшло 41,6 млрд гривень, що майже на 40% більше, ніж за аналогічний період 2016 року. Про це повідомили в прес-службі віце-прем'єра.

"Сьогодні в руках громад - місцеві бюджети, які виросли в 3-7 разів, субвенція на соціально-економічний розвиток, субвенція на розвиток інфраструктури об'єднаних територіальних громад (ОТГ), Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР). Тільки за перший квартал цього року до місцевих бюджетів надійшло 41,6 млрд гривень, що майже на 40% більше, ніж у першому кварталі минулого року", - заявив Зубко.

За його словами, доходи бюджетів ОТГ зросли на 700 млн гривень, більш ніж на 52%. На думку віце-прем'єра, таким чином децентралізація дає можливість вирішити на місцях ті проблеми, які вирішувалися "роками і десятиліттями".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 10 червня громади, які мають повноваження держархбудконтролю, повинні перейти на новий формат роботи згідно із законом 1817-VIII і почати разом з Держархбудінспекцією (ДАБІ) посилену боротьбу з незаконним будівництвом.