ua en ru

Перша партія ліків для ВІЛ-інфікованих на Донбасі доставлена в Україну

Перша партія ліків для ВІЛ-інфікованих на Донбасі доставлена в Україну Фото: лікарські препарати

Наступні партії ліків будуть доставлені в найближчий час

Перша партія життєво необхідних антиретровірусних препаратів для ВІЛ-інфікованих дорослих і дітей, постраждалих від конфлікту на сході України, 17 серпня була доставлена літаком в Україну. Про це повідомляє прес-служба ЮНІСЕФ.

Це перша партія антиретровірусних (АРВ) препаратів, яка була доставлена в Україну для дорослих та дітей, які перебувають на непідконтрольних уряду територіях Донбасу, після підписання угоди між Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Глобальним фондом для боротьби зі Снідом, туберкульозом та малярією на суму 3.7 мільйонів доларів для екстреного надання препаратів ВІЛ-інфікованим людям.

В організації зазначили, що наступні партії ліків будуть доставлені в Україну найближчим часом.

В ЮНІСЕФ пояснили, що ця угода надає можливість продовжити антиретровірусну терапію протягом одного року для більш ніж 8 тис. дорослих і дітей, які живуть з ВІЛ, а також проводити тестування на ВІЛ більше ніж 31 тис. вагітних жінок та їх дітей.

ЮНІСЕФ попереджає, що здоров'я тисяч дітей і дорослих на територіях, охоплених конфліктом в Донецькій і Луганській областях, буде поставлено під загрозу, якщо їх щоденна антиретровірусну терапія буде перервана.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі заявляв, що МОЗ почало здійснювати закупівлю медпрепаратів.