ua en ru

За період АТО в розшук були оголошені 889 терористів ДНР, - МВС

За період АТО в розшук були оголошені 889 терористів ДНР, - МВС В'ячеслав Аброськін

За період проведення антитерористичної операції на Донбасі в розшук були оголошені 889 терористів так званої "Донецької народної республіки". Про це повідомив начальник управління Міністерства внутрішніх справ (МВС) України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін, передає прес-служба відомства.

"З початку 2015 року міліція Донецької області затримала і заарештувала 95 бойовиків. Всього ж за період активного протистояння терористам (з липня 2014 року) правоохоронці встановили більш 2340 учасників незаконних збройних формувань, в результаті оперативно-розшукових заходів заарештовано понад 350 осіб, ще 889 учасників бандформування ДНР були оголошені в розшук", - коментує В'ячеслав Аброськін, начальник ГУМВС України в Донецькій області.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 5 ст. 260 Кримінального кодексу України - "Участь у складі незаконних воєнізованих або збройних формувань у нападі на підприємства, установи, організації чи на громадян, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків". Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України затримала агентів ДНР.