ua en ru

Переворот в Зімбабве: правляча партія проведе екстрену нараду

Переворот в Зімбабве: правляча партія проведе екстрену нараду Фото: Роберт Мугабе (unmultimedia.org)

Правляча партія проведе нараду з закликів до виключення Мугабе

Правляча партія Зімбабве проведе екстрену нараду з приводу закликів до виключення президента країни Роберта Мугабе після військового перевороту. Про це повідомляє AP.

"Ключові фігури правлячої партії Зімбабве збираються на екстрену нараду, щоб обговорити заклики виключити лідера Мугабе з партії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, партійний комітет партії зустрічається в штаб-квартирі в столиці Хараре. Солдати перевіряють транспортні засоби біля воріт, і ще один військовий автомобіль припаркований на території.

Відзначається, що парламент Зімбабве має намір ініціювати процес імпічменту президента Мугабе, який, за словами глави парламентської фракції основний опозиції, каже, що вони обговорювали з правлячою партією спільні дії.

Так, опозиція раніше вже безуспішно намагалася відправити Мугабе у відставку, однак на цей раз правляча партія обернулася проти президента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Зімбабве Роберт Мугабе сьогодні, 19 листопада 2017 року, зустрінеться з представниками військового командування країни.