ua en ru

Переворот у Луганську: у Міноборони відреагували на конфлікт у ЛНР

Переворот у Луганську: у Міноборони відреагували на конфлікт у ЛНР Фото: Міністерство оборони України (РБК-Україна)

Приведені в готовність резервні сили, які перебувають у місцях відведення техніки

Українські військові перебувають у постійній бойовій готовності, також приведені в готовність резервні сили. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Завдяки бойової активності окупантів на передовій, на лінії розмежування наші підрозділи перебувають у стані постійної бойової готовності. Зараз ми більше уваги приділяємо ситуації, яка розвивається у Луганську і біля міста. Відразу зніму всі питання щодо підвищення готовності: вона і так дуже висока, далі вже підвищувати нікуди. Також приведені у готовність наші резервні сили, сили, які перебувають у місцях відведення техніки згідно мінським угодами", - повідомив Лисенко.

Спікер також зазначив, що в разі загострення ситуації буде вжито всіх заходів для того, щоб супротивник не просунувся вперед.

Крім того, за словами Лисенка, біля Луганська були зафіксовані колони військової техніки з особовим складом і бронетранспортери.

"Інформація про танки, які нібито заходили, не підтвердилася. Справа в тому, що в Луганську і поряд і так достатньо цієї техніки. Ми спостерігаємо за ситуацією, здійснюється розвідка, у тому числі і повітряна", - додав він.

Нагадаємо, 22 листопада ватажок самопроголошеної "Луганської народної республіки" Ігор Плотницький у Луганську провів нараду, на якій заявив про спробу "державного перевороту".

У організації перевороту він звинуватив "міністра внутрішніх справ ЛНР" Ігоря Корнета і зажадав відкрити "кримінальні справи".