ua en ru

Перестрілка в Дніпрі: подробиці

Перестрілка в Дніпрі: подробиці Фото: стрілянина (nra.org)

Стрілянина зі смертельними наслідками в Дніпрі сталася вчора ввечері

Перестрілка в Дніпрі сталася вчора, 24 липня, біля ресторану "Суліко", в якій загинули 2 людини, ще 4 отримали поранення. Детальніше про інцидент і його наслідки - в матеріалі РБК-Україна.

Перестрілка в Дніпрі: один чоловік загинув на місці

Вчора ввечері, 24 липня 2017 року, у Дніпрі на вулиці Гагаріна в районі вулиці Абхазької сталася перестрілка, в результаті якої одна людина загинула на місці. На місце пригоди одразу прибули правоохоронці, потерпілі були госпіталізовані.

"На місці загинула одна людина, п'ятеро були доставлені в лікарню. Точніше, вони на власному автомобілі добралися... На цей час нам стало відомо, що, на жаль, у лікарні один постраждалий помер. Ніхто з перехожих в результаті стрілянини не постраждав. Інформація про подію зареєстровано в журналі ЄРДР обліку Шевченківського відділення поліції", - повідомила прес-секретар поліції Дніпропетровської області Ольга Кузнєцова.

altФото: викинутий автомат

По області оголосили перехоплення інших учасників конфлікту, що зникли з місця події. Ймовірно, стріляли з автоматів Калашникова.

У перестрілці на Гагаріна загинули учасники АТО

Жертвами перестрілки на вулиці Гагаріна в Дніпрі стали учасники АТО. Про це повідомили місцеві ЗМІ.

В результаті стрілянини також був важко поранений адвокат, захисник постраждалих в зіткненнях 9 травня ветеранів АТО Едмонд Саакян.

За словами лікарів, після хірургічного втручання його стан Саакяна стабілізоване, його життю нічого не загрожує. Поранення отримав і ветеран АТО Олексій Вагнер, який служив разом з Саакяном в 20 окремому батальйоні 93 мотопіхотної бригади і постраждав під час нападу "титушек" 9 травня.

За словами відповідального по лікарні імені Мечникова Ярослава Ведмедика, Вагнера привезли в дуже важкому стані, з великою крововтратою, він помер під час надання йому медичної допомоги.

Чоловік, який під час стрілянини загинув на місці від кульового поранення в голову, за неперевіреними даними, - колишній боєць 11 батальйону 59 бригади з позивним "Щука".

Стрільці зникли з місця злочину на автомобілі "Тойота" білого кольору, на ньому ж один із нападників приїхав в лікарню Мечникова за медичною допомогою, де і був затриманий. Свідки повідомили, що поранений в живіт Саакян і Вагнер встигли зробити кілька пострілів у відповідь і поранити чотирьох нападників. З метою розшуку і затримання інших нападників в Дніпропетровській області введено оперативний план перехоплення.

Поліція назвала причину стрілянини в Дніпрі

У поліції повідомили, що перестрілка в Дніпрі виникла на ґрунті конфлікту двох сторін, що стосується "економічних інтересів". Про це заявив начальник кримінальної поліції Дніпропетровської області Олег Грозь.

"Цей конфлікт - виключно економічні інтереси двох сторін: з боку Саакяна і його брата і другої сторони, яку ми зараз встановлюємо", - сказав він.

Поліцейський додав, що стрілянина сталася після запланованої зустрічі двох сторін. "Вони зустрічалися, розмовляли з нападниками. І після бесіди було напад", - розповів Грозь.

Пізніше Едмонд Саакян озвучив причини інциденту. Він заявив, що три дні тому бандити вимагали грошей у його родичів. За його словами, після того як вимагачі зрозуміли, що їм не збираються платити, вони влаштували перестрілку.

Саакяна був прооперували в лікарні імені Мечникова. Його стан стабільний. Адвокат знаходиться в відділенні хірургії і вже дав свідчення поліції з приводу інциденту з нападом на нього і його брата ввечері 24 липня. Він отримав чотири поранення, з яких серйозне - одне - наскрізне поранення в живіт.

Лікарі називають стан потерпілого стабільний середньої тяжкості і констатують значну втрату крові. Також повідомляється, що в даний час відділення, де лікуються Саакян і четверо нападників, знаходиться під суворою охороною.

Стрілянина на Гагаріна: відео інциденту

У Мережі з'явилося відео вчорашньої перестрілки в Дніпрі. Обережно! Поданий нижче матеріал містить елементи насильства, не рекомендується до перегляду людям з нестійкою психікою, вагітним жінкам та неповнолітнім.

На відео чути звуки пострілів і видно тіла загиблих.

Поліція відкрила провадження по перестрілці в Дніпрі

ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області відкрило кримінальне провадження за фактом стрілянини на вулиці Гагаріна в Дніпрі по статті "умисне вбивство".

Слідче управління ГУНП в Дніпропетровській області відкрило кримінальне провадження за п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). В даний час госпіталізовані в лікарню п'ять громадян, які в результаті події отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Медики повідомили, що поранений адвокат ветеранів АТО Едмонд Саакян знаходиться у відділенні реанімації.

"Він зараз перебуває у відділенні реанімації №1. Його стан важкий, але на ранок - з позитивною динамікою. У нього є охорона", - повідомила заступник головного лікаря Дніпропетровської лікарні ім. Мечникова Олена Гавва.

Також, за її словами, четверо нападників також знаходяться в лікарні, з них один перебуває у важкому стані, троє - у стані середньої тяжкості. "Один пацієнт у важкому стані, він у реанімації. Троє в середньої тяжкості", - сказала вона.

Нападники в Дніпрі належать до злочинного угрупування, - поліція

Зловмисники, які вчинили стрілянину в Дніпрі, належать до злочинного угруповання. Про це інформує поліція Дніпра.

У поліції не назвали прізвища нападників, проте відзначили, що двоє нападників проживають в Дніпрі, один виходець з Донецької області, ще один - іноземець.

Особи, які були задіяні в стрільбі, ще встановлюються - ще мінімум три людини з боку нападників. У поліції зазначили, що вчорашній інцидент не пов'язаний з заворушеннями 9 травня і не несе політичного контексту.

Перестрілка в Дніпрі: сім'ю пораненого Саакаяна взяли під охорону

Поліція взяла під охорону сім'ю Едмонда Саакяна, пораненого в стрільбі на вулиці Гагаріна в Дніпрі. Про це на прес-конференції заявив представник Головного управління Нацполіціі в Дніпропетровській області.

"Едмонд Саакян і його родина взяті під охорону Міністерства внутрішніх справ", - заявив він.

У поліції зазначили, що що вже 25 липня буде створено робочу групу із взаємодії з поліцією, яка допоможе в розслідуванні справи. Входити в неї будуть побратими Саакяна.

Стрілянина на Гагаріна: опубліковані переговори патрульних

У Мережі опубліковано відео з радіоперехоплення переговорів поліцейських, які проходили після перестрілки на вулиці Гагаріна в Дніпрі.

На записі чутно, як поліцейські повідомляють про інцидент. Правоохоронці пізніше почали розшукувати автомобілі нападників. Із запису відомо, що всього машин у нападників було чотири.

Перестрілка в Дніпрі: двоє нападників мали проблеми з законом

Двоє нападників, які влаштували стрілянину в Дніпрі ввечері 24 липня, раніше мали проблеми з законом. Об це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко.

"З числа нападників кілька людей, як мінімум двоє, до сих пір мали проблеми з законом - за хуліганські дії і за розбій. З числа постраждалої сторони - це не були люди, які зав'язані в якихось кримінальних сюжетах і розборах", - сказав Варченко.

Він додав, що стрілянина в Дніпрі була пов'язана з економічними питаннями.