ua en ru

Після перенесення страйку аграріїв УАА і "Кернел" скасували мітинг проти експортного ПДВ, - ЗМІ

Після перенесення страйку аграріїв УАА і "Кернел" скасували мітинг проти експортного ПДВ, - ЗМІ Фото: ВРУ (РБК-Україна)

За даними ЗМІ, Українська аграрна асоціація скасувала акцію

Українська аграрна асоціація (УАА) скасувала акцію, яка мала відбутися сьогодні в підтримку прийняття Верховною Радою України норми про скасування відшкодування ПДВ при експорті олійних культур – насіння соняшнику, сої та ріпаку. Про це повідомляє Hubs.

За даними видання, перед тим аграрні асоціації, які виступають за відновлення відшкодування ПДВ при експорті олійних, заявили про перенесення на перший сесійний тиждень січня 2018 року Загальнонаціонального аграрного страйку (також запланованого на 21 грудня 2017 року).

Як повідомили організатори Всеукраїнського аграрної страйку з посиланням на телефонну розмову з представником ГУ Нацполіції м. Києва, 21 грудня 2017 р. Українська аграрна асоціація (згідно з ЕГРЮЛ, асоціація «УАА» заснована підприємствами, пов'язаними з групою «Кернел») повинна була проводити мітинг по вул. Грушевського і Шовковичній.

За інформацією Hubs, акція повинна була відбутися на підтримку скасування відшкодування ПДВ при експорті олійних культур.

Раніше учасники асоціацій «Всеукраїнський аграрний форум», «Всеукраїнська Аграрна Рада», Національна асоціація цукровиробників України «Укрцукор», «Аграрний союз України», Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад, Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу», Асоціація «Союз птахівників України», Асоціація «Свинарі України», Асоціація виробників молока України висловили обурення через скасування відшкодування ПДВ при експорті насіння соняшника, сої та ріпаку. На їх думку, така ситуація була створена для збагачення великих олігархічних компаній, що володіють більшістю олієекстракційних заводів країни.