ua en ru

Перенесення посольства США до Єрусалиму сприятиме мирному процесу, - Нетаньяху

Перенесення посольства США до Єрусалиму сприятиме мирному процесу, - Нетаньяху Фото: Біньямін Нетаньяху flickr.com/israelipm)

Нетаньяху і Трамп у Давосі обговорили перенесення посольства США до Єрусалиму

Перенесення посольства США в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалиму посприяє мирному процесу в країні. Про це в Давосі на зустрічі з президентом США Дональдом Трампом заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, передає прес-служба Білого дому.

"Я хочу сказати, що це історичне рішення (про перенесення посольства США до Єрусалиму, - ред.), яке назавжди буде закріплено в серцях наших людей. Люди кажуть, що це відштовхує досягнення миру назад. Я кажу, що це підштовхує мир вперед, тому що це рішення визнає історію, воно визнає справжню реальність, і мир може будуватися тільки на основі істини", - заявив Нетаньяху.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посольство США перенесуть до Єрусалиму до кінця 2019 року. Президент США 6 грудня 2017 року оголосив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю і початок підготовки до перенесення американського посольства з Тель-Авіва. Пізніше держсекретар Рекс Тіллерсон припустив, що це станеться "не раніше як через три роки, хоча і це досить оптимістично".