ua en ru

Перенесення адмінцентру області з Києва - це питання місяців, - А.Присяжнюк.

На сьогоднішній день ідея перенесення адмінцентру області з міста Києва знаходиться на стадії вивчення та аналізу, і це є питання не одного дня, і не одного місяця. Зараз обласна влада готує пропозицію для жителів області, і саме вони прийматимуть остаточне рішення. Таку думку висловив голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк.

«На сьогоднішній день адміністративний центр області є віртуальним і, зробивши його реальним, ми могли б отримати від цього максимум користі. Ця подія дала б потужний поштовх до розвитку області, яка володіє великим, але досі не реалізованим потенціалом», - сказав він.

Голова ОДА зазначив, що миттєвого результату від переносу очікувати не варто - все це робитиметься з перспективою на майбутнє. Однак він висловив впевненість, що результат не змусить чекати надто довго.

«Коли ми матимемо адміністративний центр в області, ми зможемо розпочати поступову перереєстрацію організацій, які зареєстровані в столиці, але працюють поза її межами, і відповідно, податки, які вони сплачують, надходитимуть вже не до столичного, а до обласного бюджету», - вважає чиновник.

А.Присяжнюк також повідомив, що в разі такого перенесення, планується створення масштабного адміністративного комплексу, де все буде сконцентровано в одному місці - органи влади, бізнес центр, представництва банків і таке інше. Зрозуміло, що цей крок дає величезний поштовх для розвитку як соціальної так і економічної сфери.

«Сьогодні ми маємо всі шанси на те, аби Київська область пішла новим шляхом, користуючись перевіреною за кордоном та ефективною моделлю регіонального розвитку з розміщення адміністративних центрів не у великих, а у маленьких містах», - резюмував він.