ua en ru

Перемир'я на Донбасі як не було, так і немає, - Полторак

Перемир'я на Донбасі як не було, так і немає, - Полторак Фото: Полторак не підтверджує перемир'я на Донбасі

На думку Півторака, ОБСЄ не розпорядженні всі необхідні засоби для спостереження за ситуацією

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє про відсутність перемир'я на Донбасі. Про це він сказав в інтерв'ю німецькому виданню Bild, переклад якого оприлюднено на ИноСМИ.Ru.

"Кожні 15 хвилин я отримую відомості з фронту. Вчора у нас було 30 порушень режиму перемир'я, в результаті чого загинув один український солдат і ще семеро людей отримали поранення. Крім того, було застосовано зброю, заборонену Мінською угодою, як міномети і артилерія. Тобто порушень було менше, але перемир'я як не було, так і немає", - зазначив голова Міноборони.

Полторак підкреслив, що Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) не володіє усіма необхідними засобами, щоб відповідним чином спостерігати за ситуацією щодо дотримання перемир'я.

"Спочатку треба визнати, що ОБСЄ, на мою думку, не володіє усіма необхідними засобами, щоб відповідним чином спостерігати за ситуацією. Що ж стосується української армії, то ми не застосовуємо ні забороненої, ні взагалі ніякої іншої зброї, якщо тільки нашим солдатам не загрожує ворожий обстріл", - запевнив міністр.

Нагадаємо, Головне управління розвідки Міноборони повідомляє, що військові Збройних сил РФ отримали завдання провокувати сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі на порушення режиму тиші.