ua en ru

Перелам чи ні? Експерт оцінив, наскільки важливим є звільнення Балаклії

Перелам чи ні? Експерт оцінив, наскільки важливим є звільнення Балаклії Фото: говорити про перелам після звільнення Балаклії не варто (Getty Images)

Звільнення міста Балаклії (Харківська область) від окупантів безумовно є важливим для України. Однак говорити про "перелам" ще зарано.

Про це в коментарі РБК-Україна розповів військовий експерт Михайло Жирохов.

На його думку, деокупація Балаклії - це все-таки більш в медійному сенсі є дуже-дуже потужна перемога.

"Звільнення будь-якого населеного пункту, тим паче таке велике місто як Балаклія, дуже важливе в плані морального духу та розвитку взагалі операції в Харківській області тощо. Але говорити, що це таки собі "перелам" на фронті я б не став говорити. Далі в нас наступ на Ізюм та Куп'янськ", - пояснив виданню Жирохов.

Перелам чи ні? Експерт оцінив, наскільки важливим є звільнення Балаклії

Звільнення Балаклії

Нагадаємо, що вчора, 8 вересня президент Володимир Зеленський повідомив про деокупацію міста Балаклії Харківської області від російських військ та оприлюднив відео, на якому боєць ЗСУ підтверджує звільнення.

Варто зазначити, що сьогодні в ранковому зведенні Генштаб повідомив, що ЗСУ ведуть успішний контрнаступ на Харківському напрямку, а за 3 дні наші воїни просунулися на 50 кілометрів.

При цьому раніше стало відомо, що українські військові звільнили вже понад 20 населених пунктів на Харківському напрямку.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.