ua en ru

На перельоти Порошенка у 2017 році витратять понад 35 млн гривень

На перельоти Порошенка у 2017 році витратять понад 35 млн гривень Фото: Петро Порошенко

Понад 30,4 млн гривень коштуватимуть візити Порошенка за кордон

На послуги з нерегулярних авіаційних перевезень офіційних делегацій на чолі з президентом України Петром Порошенком у 2017 році витратять понад 35 млн гривень. Про це свідчать відомомсті в системі публічних закупівель ProZorrо.

Так, Державне управління справами уклало договір з Державним авіаційним підприємством "Україна" про закупівлю послуг з нерегулярних авіаційних перевезень офіційних делегацій на чолі з президентом України на 2017 рік.

Таким чином, Державіапідприємство "Україна" у 2017 році забезпечуватиме авіаперевезення під час візитів Порошенка за кордон, а також здійснюватиме авіаперевезення глави держави в межах України.

Як вказано у договорі, загальна орієнтовна ціна договору становить 35,4 млн гривень, понад 30,4 млн гривень коштуватимуть візити Порошенка за кордон, а перельоти по Україні обійдуться у понад 4,9 млн гривень.

"Ціна договору може бути зменшена за взаємною згодою сторін, шляхом укладання додаткової угоди", - йдеться у тексті документу.

У вартість рейсу, яка підлягає оплаті, включаються витрати, які безпосередньо пов'язані із організацією, забезпеченням і виконанням рейсу. Це, зокрема, аеронавігаційне обслуговування на маршруті, на підході до аеродрому посадки та в його районі; утримання членів екіпажу; заправка повітряного судна; аеропортові збори; лінійне технічне обслуговування повітряного судна; наземне обслуговування літака; транспорт для перевезення членів екіпажу по території аеропорту та їх доставки з аеропорту до місця проживання та у зворотньому напрямку; обслуговування літака спецавтотехнікою; метеозабезпечення та метеоконсультація; стоянка в аеропортах посадки; харчування на борту літака, тощо.

Договір на авіаперевезення було укладено 27 березня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко 4-5 квітня 2017 року відвідає з офіційним візитом Латвію і Данію.