ua en ru

Перехресний допит показав, що версія Пашинського вірна, - адвокат

Перехресний допит показав, що версія Пашинського вірна, - адвокат Фото: Сергій Пашинський

Юрист назвав нісенітницею заяви про 100-відсоткові докази провини

Заяви колишнього глави адміністрації Януковича і політичного втікача у Росії Андрія Портнова про нібито докази провини депутата Сергія Пашинського (у подіях напередодні Нового року, - ред.) під час сьогоднішнього перехресного допиту фігурантів є абсолютним фейком і засобом натиснути на думку громадськості. Про це в коментарі виданню "Лівий берег" заявив адвокат Пашинського Володимир Раков.

"Заяви про 100% докази провини є абсолютною нісенітницею і нічого спільного з реальністю не мають. Навпаки, перехресний допит доводить, що саме наша версія є правильною, і в майбутньому має стати прецендентом, як реагувати на хуліганську поведінку зловмисників", - пояснив адвокат.

Крім того, за його словами, допит ще триває і неясно, скільки годин сторони будуть з'ясовувати всі деталі інциденту на дорозі біля села Хлепча 31 грудня 2016 року. "У нас немає не те, що рішення з остаточною відповіддю, хто був винен, а хто ні – у нас допити тривають. Про яку підтверджену вину мого підопічного може йти мова?", – підкреслив Раков.

Також на своїй сторінці в Facebook прокоментував версії Портнова і сам Сергій Пашинський.

"Як людина, яка причетна до узурпації влади Януковичем, до законів 16 січня, яскрава зірка "політичних емігрантів Партії регіонів" в Москві стала адвокатом, прокурором і суддею в одній особі?", – написав народний депутат.

Він підкреслив, що відкритий до співпраці зі слідчими, повідомив, що регулярно ходить на допити. "Остаточну крапку щодо ситуації на дорозі в село Хлепча ставитиме суд і тільки суд, а не близькі соратники Януковича, які осіли в Москві і бажають реваншу будь-якою ціною", – резюмував Пашинський.