ua en ru

Перехідний уряд Лівії не буде укладати нафтові контракти з іноземними компаніями до виборів

Перехідний уряд Лівії не підписував і не буде підписувати будь-які нафтові контракти з іноземними компаніями до національних виборів. Про це заявив глава нафтового відомства лівійської Перехідної національної ради (ПНС) Алі Тархуні, передає радіостанція "Маяк".

"У вівторок або середу наступного тижня ми почнемо виробництво нафти на родовищах Сарір і Місла, - повідомив Тархуні. - Ми також будемо виробляти газ і нафту на родовищах Шарара і Вафа, але не одночасно".

Виробництво нафти на півночі Африки було припинено через бойові зіткнення між загонами повстанців і військами лівійського лідера Муаммара Каддафі. У результаті бойових дій багато родовищ були сильно зруйновані, а іноземні компанії припинили співпрацю з Лівією.

Раніше новий голова лівійської нафтової держкорпорації National Oil Company (NOC) Нурі Беруїн заявив, що видобуток нафти в Лівії відновиться до довоєнних обсягів не раніше 2012 р., оскільки багато нафтовидобувних об'єктів країни постраждали після військових дій і грабежів. За його словами, Лівія зможе виробляти за 1,6 млн бар. нафти в добу.