ua en ru

Переговори України з кредиторами тривають, - Мінфін

Переговори України з кредиторами тривають, - Мінфін Фото: глава українського Мінфіну Наталія Яресько

Українська делегація і комітет кредиторів провели докладні дискусії в Сан-Франциско

Переговори представників Міністерства фінансів України з комітетом приватних власників зовнішніх боргових зобов'язань уряду України тривають. Про це йдеться в спільній заяві Мінфіну та Спеціального комітету кредиторів у п'ятницю.

"Українська делегація і Спеціальний комітет кредиторів провели докладні дискусії в Сан-Франциско. Переговори тривають", - сказано в заяві.

Переговори з кредиторами проходять в каліфорнійському місті Сан-Матео, де розташована штаб-квартира фонду Franklin Templeton. Україну на переговорах представляє міністр фінансів Наталія Яресько.

Нагадаємо, у зв'язку з тим, що 12 серпня комітету приватних власників зовнішніх боргових зобов'язань уряду України на суму 19 млрд дол. не вдалося досягти попередньої угоди з представниками уряду країни про формулою реструктуризації заборгованості, прийнято рішення продовжити переговори з реструктиризации боргів України на добу.

Як повідомляла Наталія Яресько, мета української сторони полягає в досягненні такої угоди в питанні реструктуризації, яке буде відповідати всім трьом цілям програми українського уряду, узгодженої з МВФ.