ua en ru

Переговори Яресько з приватними кредиторами в США продовжені на добу

Переговори Яресько з приватними кредиторами в США продовжені на добу Фото: Наталія Яресько

У ході переговорів не вдалося досягти попередньої угоди про формулу реструктуризації заборгованості

У зв'язку з тим, що вчора, 12 серпня комітету приватних власників зовнішніх боргових зобов'язань уряду України на суму в 19 млрд дол. не вдалося досягти попередньої угоди з представниками уряду країни про формулу реструктуризації заборгованості, прийнято рішення продовжити переговори по реструктиризации боргів України на добу. Про це передають російські ЗМІ з посиланням на джерело, близьке до утримувача цінних паперів - фонду Franklin Templeton.

Переговори проходять у каліфорнійському місті Сан-Матео, де розташована штаб-квартира фонду Franklin Templeton. Україну на переговорах представляє міністр фінансів Наталія Яресько.

Нагадаємо, 11 серпня міністр фінансів України Наталія Яресько підтвердила, що вона вирушила на переговори з кредиторами в Сан-Франциско (США).

Як повідомляла міністр, мета української сторони полягає в досягненні такої угоди в питанні реструктуризації, яка буде відповідати всім трьом цілям програми українського уряду, узгодженої з МВФ.

Зазначимо, раніше кредитори вважали неприйнятними оновлені пропозиції України про реструктуризацію зовнішнього боргу і відмовилися від переговорів з українським Мінфіном 6 серпня в Лондоні. Як повідомляв Reuters з посиланням на джерело, комітет кредиторів, який об'єднує найбільших утримувачів євробондів України на суму близько 9 млрд дол., попросив перенести обговорення на наступний тиждень, щоб підготувати свою відповідь Києву.