ua en ru

Переговори щодо створення ЗВТ між ЕС та Україною будуть тривати, щонайменше, 3-4 міс., - К.Єлісеєв

Піддаватися на тиск і поспішати з участю України в створенні Зони вільної торгівлі (ЗВТ) між країнами-членами ЄС не треба. Таку думку на брифінгу в Міністерстві закордонних справ України висловив представник України Європейському Союзі Костянтин Єлісеєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Коли на нас тиснуть, а тиск дійсно є щодо того, щоби швидше укласти угоду, я це абсолютно не визнаю. Для нас головне якість. Давайте ми ще 3-4 міс. додатково будемо вести переговори, аніж підпишемо, а потім будемо думати навіщо ми це зробили", - зазначив К.Єлісеєв,

За його словами, минулого тижня відбувся черговий 14 раунд переговорів щодо створення ЗВТ, в ході якого було домовлено, що в 2011 р. буде продовжено "інтенсивний переговорний процес і що, принаймні, кожні 2 міс. у нас буде відбуватися раунд переговорів". Дуже важливою частиною досягнутих домовленостей, на думку представника України в європейському союзі є домовленість, про те, що протягом міжсесійного періоду "у нас будуть відбуватися консультації, або відео конференції з тим, щоб ми на технічно-експертному рівні узгоджувати деталі та нюанси з метою належної підготовки раундів переговорів".

"Нам вдалось закрити 5 розділів з 15 і більше того, зараз наші переговори, перейшли в площину не політичних дискусій, а в конкретну площину з точки зору тарифів, з точки зору підняття торговельних бар'єрів, технічних бар'єрів торгівлі", - також додав К.Єлісеєв.