ua en ru

Переговори опозиції та Президента будуть продовжені у найближчі дні, - Герман

Переговори опозиції і Президента України Віктора Януковича будуть продовжені у найближчі дні.

Переговори опозиції і Президента України Віктора Януковича будуть продовжені у найближчі дні. Про це повідомила радник Президента, народний депутат Партії регіонів Ганна Герман в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Є перші позитивні кроки. Сторони і влада і опозиція позитивно оцінили факт скликання позачергової сесії 28 січня. Сторони однозначно погодилися, що це необхідний крок. Обговорили питання відповідальності уряду та питання, які будуть розглянуті на позачерговій сесії", - заявила Герман.

Вона додала, що переговори будуть продовжені: "Можливо завтра або після завтра буде наступний раунд переговорів. Це дає надію, що вони можуть дати більш позитивний результат. Ставилося питання звільнення адміністративних установ, а опозиція ставила питання про амністію. На жаль, опозиція за 4 години не дала чіткі відповідь, що вона засуджує радикальні екстремістські дії. Опозиція відмовилася сказати, що вона може або хоче контролювати радикалів, які можуть здійснювати провокаційні і радикальні дії. Перша ластівка, яка весни не робить, вже прилетіла".

На питання про те чи буде зберігатися перемир'я, нардеп відповіла: "Враховуючи, що лідери опозиції не дали відповідь на питання про те: чи зможуть утримати радикальні настрої, я не можу дати позитивну відповідь. Є тільки один шанс, що люди самі будуть стримувати ці радикальні настрої".