ua en ru

Південна Корея і КНДР почали перші за три роки переговори

Південна Корея і КНДР почали перші за три роки переговори Фото: прапор Південної Кореї (maxpixel.freegreatpicture)

Обидві сторони перед початком зустрічі висловили оптимізм щодо її результатів

На кордоні Північної і Південної Кореї о 10:00 9 січня за місцевим часом почалися перші з 2015 року переговори між Пхеньяном і Сеулом. Про це повідомляє Reuters.

Згідно з інформацією агентства, обидві сторони перед початком зустрічі висловили оптимізм щодо результатів цих переговорів.

"Діалог пройде добре. Сьогодні Північна і Південна Корея вестимуть розмову з позицій серйозності і щирості", - заявив голова Комітету з мирного об'єднання Рі Сон Гвон, який очолює делегацію КНДР.

Його колега, глава південнокорейської делегації, міністр у справах національного об'єднання Чо Мен Гюн також висловив оптимізм.

"Наші переговори почалися після того, як Північна і Південна Кореї довгий час були роз'єднані, але я вважаю, що перший крок - це половина справи", - сказав він.

Як зазначає агентство, незважаючи на вузький порядок денний переговорів, що стосуються насамперед спорту, за зустріччю уважно стежать світові лідери, очікуючи від неї хоча б мінімального зниження напруженості на Корейському півострові.

Нагадаємо, раніше Північна Корея заявила про своє бажання взяти участь у зимових Олімпійських іграх у Південній Кореї.