ua en ru

Переговори в Казахстані щодо конфлікту в Сирії відбудуться 15-16 лютого

Переговори в Казахстані щодо конфлікту в Сирії відбудуться 15-16 лютого Фото: перша зустріч у Казахстані щодо війни в Сирії

На зустріч запрошено представників Дамаску й опозиції, делегацію Йорданії і спецпредставника ООН

Чергове засідання учасників переговорів з урегулювання конфлікту в Сирії відбудеться 15-16 лютого в Астані. Про це 11 лютого повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Казахстану.

Зазначено, що на вказану зустріч запрошено представників Дамаску і сирійської опозиції, а також делегацію Йорданії і спецпредставника генерального секретаря ООН із питань Сирії Стеффана де Містуру.

Росія, Туреччина та Іран виступають гарантами переговорів, представники США, як і на першій зустрічі 23-24 січня, будуть присутні в якості спостерігачів.

Повідомляється, що в ході зустрічі в Астані планується обговорити питання дотримання режиму припинення бойових дій у Сирії та заходи зі стабілізації ситуації. Очікується ухвалення рішення про спільну оперативну групу, узгодження подальших заходів щодо посилення режиму перемир'я та інші практичні кроки.

Як відомо, перша зустріч у такому форматі в Астані у січні прориву не принесла: повстанці відхилили прямі переговори з сирійським урядом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Астані пройде друга зустріч оперативної групи щодо припинення вогню в Сирії.