ua en ru

Переговори у Досі: учасники не ухвалили замороження видобутку нафти

Переговори у Досі: учасники не ухвалили замороження видобутку нафти Фото: зустріч у Досі завершилася безрезультатно

Наступний раунд переговорів може відбутися у червні

Учасники переговорів у Досі (Катар) не дійшли згоди про замороження видобутку нафти. Наступний раунд може відбутися вже після саміту ОПЕК, який заплановано на червень, повідомляє CNBC.

Зазначено, що угоди про замороження видобутку нафти за підсумками переговорів підписано не було. Джерело Reuters повідомило, що країни ОПЕК заявили партнерам по переговорах, які не входять до нафтового картелю, що мають намір спочатку домогтися єдиного рішення всередині організації на червневому саміті. Після цього можлива ще одна зустріч із представниками держав, що не входять в ОПЕК, у тому числі і з Росією.


Інформацію про безрезультатне завершення переговорів і можливу ​​наступну зустріч у червні підтвердив і міністр нафтової промисловості Нігерії Еммануель Ібе Качікву.

Повідомляється, що каменем спотикання під час переговорів стало питання, чи слід поширювати дію угоди на Іран, представник якого не приїхав у Доху. В результаті домовитися по цій темі так і не вдалося.

Нагадаємо, проект угоди із заморожування видобутку нафти, який розглядали учасники зустрічі в столиці Катару, місті Доха, передбачав замороження видобутку на січневому рівні до жовтня 2016 року.