ua en ru

Переговори Британії, Франції та Німеччини з Іраном продовжаться найближчі два тижні

Переговори Британії, Франції та Німеччини з Іраном продовжаться найближчі два тижні Фото: Мохаммад Джавад Зариф (flickr.com-minoritenplatz8)

Глава МЗС Ірану зустрівся з Могеріні

Переговори Великої Британії, Франції та Німеччини з Іраном щодо ядерної угоди продовжаться найближчі два тижні. Про це заявив міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Зариф, повідомляє Reuters.

Як повідомляється, глава МЗС Ірану прибув до Брюсселя, де напередодні зустрічі зі своїми британськими, французькими та німецькими колегами провів "добрі і конструктивні" переговори з високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні.

"Ми на правильному шляху, щоб рухатися вперед... У будь-якому випадку, рішення має зберегти і гарантувати права Ірану... Наші переговори будуть тривати в найближчі два тижні", - сказав він, маючи на увазі Великобританію, Францію та Німеччину.

Наголошується, що європейські дипломати сумніваються, що угода між Іраном і шістьма світовими державами від 2015 року може пережити санкції США, введені президентом США Дональдом Трампом, але країни Європи заявляють, що дотримуються умов ядерної угоди з Іраном від 2015 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні, 15 травня 2018 року, глави МЗС Британії, Франції і Німеччини обговорять з іранським міністром ядерну угоду.