ua en ru

Переговори по Brexit можуть не початися вчасно, - Єврокомісія

Переговори по Brexit можуть не початися вчасно, - Єврокомісія Аото: Brexit (pixabay.com)

Еттінгер не впевнений, що переговори ЄК з Великобританією розпочнуться вчасно

Єврокомісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер заявив, що переговори з Великобританією за її виходу з Євросоюзу можуть не початися вчасно на тлі результатів виборів в Об'єднаному Королівстві. Про це Этитингер розповів Deutschlandfunk.

Він висловив стурбованість перспективою "підвішеного" парламенту в Британії, коли жодна з партій не отримує більшості в Палаті громад.

"Потрібен ефективний уряд, який зможе вести переговори про результати референдуму в Об'єднаному Королівстві щодо членства в Європейському союзі. В іншому випадку є ризик поганої роботи і поганих результатів для обох сторін", - сказав Еттінгер.

Він додав, що графік переговорів дуже щільний і розрахований до березня 2019 року, але восени 2018 вже має бути окреслено угода між ЄС і Британією.

"Тому що до березня ще належить погодження у всіх 27 державах-членах. Тому є всього 15-16 місяців. Британський уряд вже і так втратив з-за виборів багато часу", - сказав Еттінгер.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великобританії тереза Мей заявила, що Британія зможе вийти зі складу Європейського союзу без укладення спеціальної угоди з ЄС.