ua en ru

Переговори БПП з "Ударом" про спільну діяльність на місцевих виборах завершилися, - Луценко

Переговори БПП з "Ударом" про спільну діяльність на місцевих виборах завершилися, - Луценко Фото (AFP): Юрій Луценко

Кандидат у мери Києва буде висуватися від БПП "Солідарність"

Переговори партій "Блок Петра Порошенка" і "Удар" про спільну діяльність на місцевих виборах завершилися. Про це сьогодні заявив лідер фракції БПП у Верховній Раді Юрій Луценко в ефірі радіо "Вести".

"У першу чергу ми зосередили всі свої зусилля на переговорах саме з партією Кличка, адже "Удар" для нас - не просто одна з політичних партій України. Це братська партія, оскільки ми маємо спільну фракцію в Київраді, Верховній Раді... Ми дійсно плануємо після Дня Незалежності проведення з'їзду БПП "Солідарність", який прийме остаточне рішення про об'єднання партій і наших зусиль на виборах як у Києві, так і по всій Україні", - зазначив Луценко.

За його словами, в перспективі партія "Удар" припинить своє існування. "Але в українських реаліях це довгий процес, ми маємо пройти певні юридичні етапи. Ми домовилися про те, що ми розглядаємо один одного як одне політичне ціле, тому, можливо, в перспективі і партія може бути перейменована. На даний момент мер Києва буде висуватися від БПП "Солідарність" і по всій Україні кандидати від "Удару" будуть висуватися саме із цієї платформи. У перспективі це завершиться злиттям партій, створенням єдиної фракції, як це відбувається у Верховній Раді", - наголосив Луценко.

Що стосується співпраці під час прийдешньої виборчої кампанії з "Народним фронтом", то Луценко відзначає поки продовження переговорів.

""Народний фронт" активно пропонує співпрацю на цих місцевих виборах, ми розглядаємо їх пропозиції і зважуємо всі "за" і "проти". При всій повазі до Арсенія Яценюка, на місцях ця партія має невеликий ККД, тому ми зважуємо і плюси, і мінуси. Для нас найважливішим є збереження коаліції, тому переговори тривають. Але чи багато дасть "Народний фронт" в тій чи іншій області, з'ясовуємо на місцях. Жодної спільної квоти для "Народного фронту" не буде. Якщо у них будуть кращі кандидати в мери, ми їх, безумовно, підтримаємо. Жодної загальної відчутної квоти для інших партій поки що я не передбачаю", - заявив Луценко.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови фракції БПП в Раді Ігор Кононенко висловив сподівання на те, що на з'їзді 27 серпня буде узгоджено питання про об'єднання з "Ударом".