ua en ru

Переговорам "нормандської четвірки" в Парижі заважав скандал з прослуховуванням АНБ, - Лавров

Переговорам "нормандської четвірки" в Парижі заважав скандал з прослуховуванням АНБ, - Лавров Фото: Сергій Лавров

У день переговорів у Парижі в значній мірі відволікав на себе увагу скандал через прослуховування

Переговорам "нормандської четвірки" в Парижі заважав скандал з прослуховуванням АНБ. Про це Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров розповів президенту РФ Володимиру Путіну на засіданні Ради безпеки, повідомляють російські ЗМІ.

Виступаючи перед журналістами, прес-секретар президента Дмитро Пєсков повідомив, що розповідаючи Путіну про те, як пройшла зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" (Німеччина, Росія, Україна, Франція) Лавров розповів, що від обговорення запланованих питань відволікав скандал з прослуховуванням французького керівництва з боку спецслужб США.

"При цьому глава МЗС обмовився, що в цілому в день переговорів у Парижі в значній мірі відволікав на себе увагу скандал, що вибухнув навколо інформації, що з'явилася про прослуховування французького керівництва з боку спецслужб США", - повідомив Пєсков.

Крім того, Пєсков повідомив, що Лавров висловив жаль з приводу того, що Київ як і раніше не йде на діалог з Донбасом.

"Міністр, зокрема, висловив жаль у зв'язку з тим, що Київ як і раніше не демонструє готовності до врегулювання ситуації на південному сході країни за допомогою прямого діалогу з Донбасом", - зазначив Пєсков.

Нагадаємо, 24 червня в Парижі відбулися переговори "нормандської четвірки".