ua en ru

На переговорах із Волкером обговорювали російський проект резолюції ООН по Донбасу, - Сурков

На переговорах із Волкером обговорювали російський проект резолюції ООН по Донбасу, - Сурков Фото: Владислав Сурков (kremlin.ru)

Сурков розповів про переговори з Волкером

Переговори помічника президента Росії Владислава Суркова зі спеціальним представником Державного департаменту США по Україні Куртом Волкером пройшли конструктивно. Про це заявив сам Сурков, передає РБК.

"Обговорювався запропонований Росією проект резолюції ООН по Донбасу. Знайдено порозуміння по низці позицій. Більшість виявлених розбіжностей визнані переборними", - сказав Сурков.

Він додав, що обидві сторони наголосили на необхідності виконання мінських угод при вирішальній ролі "нормандського формату" і Мінської контактної групи.

"Домовилися з Куртом, що наші консультації з українського врегулювання будуть продовжені в необхідному для досягнення результату обсязі. У тому, що в кінцевому підсумку результат буде, не сумніваємося", - резюмував Сурков.

Зазначено, що нинішня зустріч стала другою для Суркова і Волкера і проходила в Белграді (Сербія). Перша їхня зустріч відбулася в Мінську 21 серпня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в столиці Сербії відбулися переговори спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера і помічника російського президента Владислава Суркова щодо перемир'я на сході України.