ua en ru

Переформатування АТО не виключає точкових антитерористичних операцій, - Турчинов

Переформатування АТО не виключає точкових антитерористичних операцій, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

Секретар РНБО зазначив, що війна - це справа рук військових

Переформатування масштабної антитерористичної операції (АТО) на Донбасі в операцію Об'єднаних сил не виключає проведення точкових антитерористичних операцій. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в інтерв'ю телеканалу UA:Перший.

"Після того, як Оперативний об'єднаний штаб почне працювати, коли замість АТО буде вже військова операція, в кінці кінців, ми будемо говорити, що АТО виконала свої завдання. Хоча я не виключаю, що антитерористичні операції будуть проводитися, в тому числі і в тому регіоні, але точково. Тобто так, як вони і повинні проводитися відповідно до законодавства і логіки", - сказав Турчинов.

Також секретар РНБО зазначив, що війна - це справа рук військових і Радбез чітко ставить на свої місця всі елементи створеного сектору безпеки і оборони.

"Ми не дозволяємо таким чином і Росії гратися в так звані миротворчі прикриття своєї агресії. Не є таємницею, що Росія протягом останнього року відпрацьовувала технологію, коли вона сховає свої агресивні дії під блакитними шоломами миротворчої операції. І шоломи вони навіть вже пофарбували - є інформація розвідки, що є у них вже і техніка, і шоломи, щоб одягнути на голови під видом миротворців. Цього важливо не допустити", - наголосив Турчинов.

Нагадаємо, як повідомив президент України Петро Порошенко, антитерористичну операцію на Донбасі переформатують в операцію Об'єднаних сил 30 квітня поточного року.