ua en ru

До передачі в управління МЕРТ "Укртрансгаз" оголосив тендери на 4 млрд гривень

До передачі в управління МЕРТ "Укртрансгаз" оголосив тендери на 4 млрд гривень Фото: "Укртрансгаз"

Аукціони були призначені на середину листопада

До передачі в управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) структурні підрозділи "Укртрансгазу" призначили на листопад три великі тендери на реконструкцію компресорних станцій на очікувану суму 4,12 млрд гривень. Про це свідчать дані у системі ProZorro, повідомляють "Наші гроші".

Як зазначається, 5 вересня було опубліковано оголошення, щодо того, що УМГ "Прикарпаттрансгаз" призначило на 15 листопада аукціон по реконструкції компресорної станції "Ананьїв" газопроводу "Ананьїв-Тираспіль-Ізмаїл" з очікуваною вартістю 1,41 млрд гривень.

Крім того, 13 вересня було опубліковано оголошення УМГ "Черкаситрансгаз" про аукціон 18 листопада по реконструкції компресорної станції "Задніпровська" з очікуваною вартістю 1,35 млрд гривень. А також на 22 листопада було призначено аукціон по реконструкції компресорної станції "Південнобузька" вартістю 1,36 млрд гривень. Це оголошення оприлюднене 14 вересня.

"У тендерній документації по реконструкції "Південнобузької" вказано, що учасники тендерів мають надавати електронні банківські гарантії, а банком бенефіціара вказано "Діамантбанк" Давида Жванії. У якості забезпечення виконання договору про закупівлю переможцем торгів має бути внесено заставу на рахунок замовника у державному "Укргазбанку" у розмірі 0,1% від вартості договору", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що підрядник отримає аванс у розмірі 40% від вартості основного обладнання, що постачається на реконструйовані станції.

"Єдиним виробником обладнання для повної реконструкції газових компресорних станцій в Україні є Сумське науково-виробниче об’єднання, контрольоване групою Костянтина Григоришина", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 15 вересня Міністерство економічного розвитку і торгівлі України змінило статути компанії НАК "Нафтогаз України", таким чином, вивівши з-під його управління "Укртрансгаз".