ua en ru

При передачі Roshen сліпий траст оплата грошима не проводилася

При передачі Roshen сліпий траст оплата грошима не проводилася Фото: кіпрська фірма, через яку проходила передача Roshen сліпий траст, підтвердила натуральну, а не грошову форму оплати угоди

Єдиним можливим способом прийняття оплати за підписку на акції була оплата в натуральній, а не в грошовій формі

Кіпрська фірма Confectionery Investments Limited, через яку проходила передача Roshen сліпий траст, підтвердила, що фонд PrimeAssetsCapital, бенефіціаром якого є президент України Петро Порошенко, не проводив оплати грошима під час операції. Про це йдеться в листі юридичного радника компанії фірми Dr. K. Chrysostomides & Co LLC, пише "112 Україна".

"Згідно з Договором Передплатник погодився сплатити підписку на акції в натуральній формі шляхом передачі частки в Товаристві з обмеженою відповідальністю "Центрально-Європейська Кондитерська Компанія", зареєстрованому в Україні і яка належала Передплатнику частки в Товаристві, на користь Компанії. При випуску Акцій платежі в грошовій формі не здійснювалися", - йдеться в листі.

Також у відповіді підтверджується, що в березні цього року Кампанія випустила Акції на користь ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "ПРАЙМ ЕССЕТС КЕПІТАЛ" за винагороду в загальному розмірі 3,9 млн євро.


Після дати установа Confectionery Investments Limited не відкривала банківський рахунок. Тому, зазначили в компанії, єдиним можливим способом прийняття оплати за підписку на акції є оплата в натуральній, а не в грошовій формі.

У Confectionery Investments Limited також зазначили, що саме Договір і внутрішні реєстри компанії є належним підтвердженням способу оплати підписки на Акції, а не форма HE12, надана Реєстратору Компаній Кіпру.

"В даному конкретному випадку в наданій формі HE12 вказаний тип платежу як "грошові кошти/у натуральній формі", що означає, що Компанія могла прийняти який-небудь із зазначених способів оплати за своїм розсудом. Зазначена форма, а також законодавство Кіпру не містять положень, які зобов'язують Компанію прийняти оплату грошовими коштами відповідно до вказаної формі", - йдеться в листі.

Нагадаємо, Rothschild підтвердила передачу Roshen в траст.