ua en ru

Передача земель у власність ОТГ завершиться до кінця 2018 року

Передача земель у власність ОТГ завершиться до кінця 2018 року Фото: передача земель

Передача земель ОТГ відбуватиметься зі швидкістю не менше трьох громад в місяць

До кінця 2018 року має завершитися передача земель у власність об'єднаних територіальних громад (ОТГ). Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спеціальної наради, присвяченої земельним питанням, передає "Урядовий портал".

Зазначається, що перші передачі земель мають відбутися вже у лютому-березні.

До кінця 2018 року всі землі мають бути передані. Це буде правильна передача землі у власність. Готові фінансово допомогти громадам щодо проектів відведення землі», - сказав прем’єр-міністр.

Також він зауважив, що наразі в Україні працюють близько 700 ОТГ. Для передачі земель у їх власність необхідно здійснити кілька кроків: звернення в територіальний орган Державної служби з геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) із заявою про передачу землі, інвентаризації землі, ухвалення рішення і реєстрація права власності в органах юстиції.

Уряд прогнозує передачу земель зі швидкістю не менше трьох громад на місяць. Координація всіх дій буде прописана в меморандумі, який підписуватимуть керівні органи ОТГ та органи Держгеокадастру. Підписання документів розпочнеться вже цього тижня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів затвердив постанову про передачу землі у власність об'єднаних територіальних громад, за межами населених пунктів.