ua en ru

У Пентагоні повідомили про перекидання військових РФ до Сирії

У Пентагоні повідомили про перекидання військових РФ до Сирії Фото: сирійські війська

Справжні цілі перекидання Москвою військових вантажів в Сирії залишаються невідомими

Росія перекинула до Сирії військовий контингент, літаки і обладнання для допомоги режиму Башара Асада. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на співрозмовників в Міноборони США.

У Пентагоні зазначають, що Росія збирається побудувати нову військову базу в Сирії

"Видно всі ознаки того, що вони готуються до створення великих повітряних операцій", - повідомив високопоставлений американський військовий чиновник.

Крім того, у минулі вихідні на базу сирійських ВПС на південь від сирійського портового міста Латакія прибули російські пасажирські і вантажні літаки. Джерела зазначають, що ще до прибуття літаків туди ж були доставлені блоки для будівництва будинків, що, на думку співрозмовників видання, свідчить про намір Росії розмістити в Сирії сотні військовослужбовців.

При цьому один із співрозмовників видання у військовому відомстві зазначив, що справжні цілі перекидання Москвою військових вантажів в Сирії залишаються невідомими.

"Хочуть утримати Асада або привести до влади іншого свого ставленика, постачають зброю Сирії, "Хезболлі" або іранському "Кодс"? Я не знаю", - сказав джерело.

Варто відзначити, раніше державний секретар США Джон Керрі в ході телефонної розмови з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим застеріг його від нарощування військової присутності в Сирії.

Нагадаємо, у Сирії протягом останніх днів приземлилися щонайменше три військово-транспортні літаки РФ.